Illuminate\Support\Collection Object ( [items:protected] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 2941 [faq_list_id] => 437 [question] => Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus? [answer] => Ik demonstreer alles met versie 2019 Pro, maar met versie 2017 Make kan je ook gewoon mee doen. Sketchup Make 2017 kan je nog gratis downloaden of je kan de trial van 30 dagen downloaden van versie 2019. Na je aanmelding ontvang je hierover meer informatie. Ga je naderhand Sketchup professioneel gebruiken, dan ben je wel verplicht om Sketchup Pro aan te schaffen. [position] => 0 [created_at] => 2019-03-16 22:35:18 [updated_at] => 2019-03-16 22:46:25 )[1] => stdClass Object ( [id] => 2942 [faq_list_id] => 437 [question] => Moet ik ervaring hebben met computers? [answer] => Ja! Je hoeft geen pro te zijn, maar zonder enige computer ervaring wordt het wel wat lastig om het goed bij te houden. [position] => 1 [created_at] => 2019-03-16 22:35:52 [updated_at] => 2019-03-16 22:35:52 )[2] => stdClass Object ( [id] => 2943 [faq_list_id] => 437 [question] => Ik heb geen laptop, kan ik die lenen? [answer] => Ja er is een Mac en een Windows laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 15,- voor de drie lessen. Als jij je aanmeld, geef dan bij opmerkingen aan welke laptop je wilt huren [position] => 2 [created_at] => 2019-03-16 22:37:35 [updated_at] => 2019-03-16 22:37:35 )[3] => stdClass Object ( [id] => 2944 [faq_list_id] => 437 [question] => Kan ik ook meedoen als ik geen professional ben? [answer] => Waarschijnlijk wel, maar het is goed om van te voren eerst even te overleggen. [position] => 3 [created_at] => 2019-03-16 22:37:53 [updated_at] => 2019-03-16 22:37:53 )[4] => stdClass Object ( [id] => 2945 [faq_list_id] => 437 [question] => Is het programma gemakkelijk aan te leren? [answer] => Veel oefenen kan ik alleen maar zeggen. Voor de één gaat dat sneller dan bij de ander, maar hoe vaker je het programma gebruikt des te leuker het wordt. Let op: het kan zelfs verslavend zijn ;-) Als je geen feeling hebt met computers raadt ik het af, want dat werkt alleen maar frustrerend. [position] => 4 [created_at] => 2019-03-16 22:38:13 [updated_at] => 2019-03-16 22:48:38 )[5] => stdClass Object ( [id] => 2946 [faq_list_id] => 437 [question] => Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden? [answer] => Het kan voorkomen dat je op een van de dagen echt niet kunt meedoen, of onverhoopt toch een dag moet missen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdata. [position] => 5 [created_at] => 2019-03-16 22:38:29 [updated_at] => 2019-03-16 22:38:29 )))
arrow_drop_up arrow_drop_down

LEER IN 3 DAGDELEN 

DE BASIS VAN SKETCHUP

Sketchup onmisbaar voor de interieurprofessional!

Sketchup is het 3D tekenprogramma om goed voor de dag te komen bij jouw opdrachtgever. Tegenwoordig kan je niet meer zonder 3D tekeningen voor de dag komen als interieurarchitect -ontwerper en -stylist

Zelf werk ik al jaren met Sketchup en kan niet meer zonder. Ik pas het toe bij mijn eigen interieurprojecten (studiojet). Daarnaast vind ik het heel erg leuk om collega's te helpen het programma onder de knie te krijgen. Het is geen moeilijk programma, je moet alleen net even weten hoe en wat ;-)

Door mijn ervaring in het interieurvak en het dagelijks werken met Sketchup weet ik precies wat je wilt leren en waar de valkuilen zitten! Vanaf 2010 geef ik al Sketchupcursus en sinds het geven van de eerste cursus niet meer te stoppen, wat een positieve energie geeft het!

In 2012 heb ik een boek geschreven over Sketchup, omdat ik een goed boek miste toen ik Sketchup wilde leren. Dus waarom niet, naast het geven van de cursus niet ook 'gewoon' een boek schrijven, zodat anderen wel een goede handleiding hebben om Sketchup te leren. Ondertussen ligt sinds augustus '18 de derde editie in de winkel (zie boeken).

Marian is een ware Sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in sketchup je eigen te maken.

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketch up boek (bijbel ;-) zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken.

Kortom, meer dan de moeite waard!

Carlein Kieboom -

Voormalig Hoofdredactrice VT Wonen

Bekijk hoe leuk de lessen zijn en dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht :-)

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

Basisinstellingen en handige tools.

De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen zodat je op je eigen tempo kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen.

Les 1

 • Instellingen en tools toevoegen die niet standaard zijn
 • Handig navigeren door het programma en de sneltoetsen daarvan
 • De handigste tekentools
 • Werken met groepen (heel essentieel)

Sketchup leren demo

2D plattegrond optrekken naar 3D

Ik laat je zien wat de beste workflow is van 2D naar 3D. Stap voor stap trekken we een 2D tekening op naar 3D. Bekijk de video hiernaast.

Les 2

 • Plattegrond tekenen
 • Optrekken naar 3D
 • Uitsparingen maken voor ramen en deuren
 • Componenten plaatsen; ramen, deuren, tafels, stoelen uit het 3D Warehouse
 • Materialen toepassen
 • Componenten bewerken


Tekening bewerken en presenteren

Hoe krijg je je Sketchup tekening zo mooi mogelijk opgeslagen als een JPG en in een presentatie of uit de printer. Ik besteed veel aandacht aan stijlen en materialen. Daarnaast ook hoe je een eigen bibliotheek kan maken en inladen van veelgebruikte componenten.


Les 3

 • Importeren van materialen (wat in Sketchup staat in namelijk niet heel fraai, heel Amerikaans zeg maar ;-)
 • Verschillende stijlen
 • Maken van scenes 
 • Doorsneden maken
 • Schaduwinstellingen
 • Export naar JPG
 • Opslaan als een template met je eigen voorkeursinstellingen
 • En nog veel meer handige tips & tricks


Al jaren wil ik een cursus Sketch-up doen. Het kwam er nooit van en het leek met ook te moeilijk eigenlijk! Nu dan toch begonnen! Marian legt duidelijk èn geduldig uit. Het leuke is dat Marian zelf heel actief is als interieurarchitect waardoor je ook ziet wat er echt mogelijk is en voorbeelden uit de praktijk gegeven worden! Wat zij kan met Sketch-up is een toekomstdroom maar door veel slimme handgrepen kom je na 3 ochtenden al heel ver en is er een flinke basis gelegd waardoor je eigenlijk gelijk al je opdrachtgevers van een mooie tekening kunt voorzien!


Mikée Westerling - 

Interieurarchitect

"Ondanks mijn kennis van diverse Adobe programma's is de Sketchup 3D tekencursus echt een toevoeging. Onmisbaar voor iedereen in het interieur vak. De cursus zelf is toegankelijk en voor elk niveau interessant. Je merkt dat Marian erg gepassioneerd is en ontzettend veel van Sketchup weet!"
Christel Harbrink -

Marketing assistent

Bij Studio Jet! heb ik mijn eerste stapjes gezet op het pad van 3D tekenen. Best spannend want ik had hier totaal geen ervaring mee.

Maar Marian legt op een hele duidelijke en rustige manier uit hoe het systeem werkt, welke tools je kan gebruiken en hoe je een mooie duidelijke tekening

maakt. Al snel had ik het systeem aardig onder de knie en heb ik nog een vervolgcursus bij haar gevolgd om Sketch Up nog beter te doorgronden.

Marian heeft veel kennis van Sketch Up en kan dit ook nog op een heldere en prettige manier overbrengen.

Helene Mulder -

Interieurontwerper

BIJ AANMELDING KRIJG JE DE VOLGENDE BONUSSEN

BONUS 1

HET BOEK '3D TEKENEN MET GOOGLE SKETCHUP'

Een super handige tool om thuis nog een keer de les na te lopen.

Hierin staan nog veel meer handige tips & tricks

.Twv € 21,95

BONUS 2

DIGITALE MAP MET COMPONENTEN

Een map met 3D componenten met moderne meubels en materialen. Deze ik heb door de jaren heen verzameld en zelf getekend. Hiermee kan je je 3D model inrichten. Het scheelt je heel veel tijd om zelf te zoeken in het 3D Warehouse. De map bevat onder andere mooie houtstructuren, betonlook, trendy kleuren, design meubels, 3D planten, accessoires en nog veel meer.

Onschatbare waarde!

BONUS 3

2 MAANDEN GRATIS TOEGANG TOT DE ONLINE SKETCHUP COMMUNITY

Naast het volgen de cursus op locatie kan je hier de cursus achteraf ook online bekijken. Je vindt in de community allerlei korte en handige instructie video's, gratis ebooks, antwoorden op meest gestelde vragen en vastlopers. Praat hier met collega's waar je op vastloopt, wat jouw tips zijn en kijk hoe anderen het doen. Leer van elkaar. (Vanaf januari 2019)

CURSUS LOCATIES & AGENDA: 

Al onze trainingen zijn officieel geautoriseerd door Sketchup.

Donderdag

9, 16 & 23 Mei

10 - 13 uur

CULEMBORG, ETC DESIGNCENTER

(VOL)

€ 370,-

Vrijdag

10, 17 & 24 Mei

10 - 13 uur

AMSTERDAM, BROEINEST

(VOL)

€ 370,-

Dinsdag

4, 11 & 18 juni

10 - 13 uur

ROTTERDAM, BROEINEST

(VOL)

€ 370,-

Vrijdag
5, 12  & 19 Juli 2019 

10 - 13 uur

AMSTERDAM, BROEINEST
(VOL)

€ 370,- 

Dinsdag

3, 10 & 17 September 2019

10 - 13 uur

ROTTERDAM, BROEINEST


€ 390,-

Dinsdag

12, 19 & 26 November 2019

10 - 13 uur

CULEMBORG, ETC DESIGNCENTER


 € 390,-

De prijs voor de basiscursus is € 370,- excl. btw (€ 447,70 incl btw).

Uiteraard is koffie, thee inbegrepen :-)

Bring your own laptop. Indien je niet in bezit bent van een laptop kan je deze lenen tijdens de cursus voor €15,- (ex. btw)

Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld.

Meer info volgt nadat jij je hebt opgegeven.

Meest gestelde vragen over de Sketchup cursus

Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus?

Ik demonstreer alles met versie 2019 Pro, maar met versie 2017 Make kan je ook gewoon mee doen. Sketchup Make 2017 kan je nog gratis downloaden of je kan de trial van 30 dagen downloaden van versie 2019. Na je aanmelding ontvang je hierover meer informatie.
Ga je naderhand Sketchup professioneel gebruiken, dan ben je wel verplicht om Sketchup Pro aan te schaffen.

Moet ik ervaring hebben met computers?

Ja! Je hoeft geen pro te zijn, maar zonder enige computer ervaring wordt het wel wat lastig om het goed bij te houden.

Ik heb geen laptop, kan ik die lenen?

Ja er is een Mac en een Windows laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 15,- voor de drie lessen.
Als jij je aanmeld, geef dan bij opmerkingen aan welke laptop je wilt huren

Kan ik ook meedoen als ik geen professional ben?

Waarschijnlijk wel, maar het is goed om van te voren eerst even te overleggen.

Is het programma gemakkelijk aan te leren?

Veel oefenen kan ik alleen maar zeggen. Voor de één gaat dat sneller dan bij de ander, maar hoe vaker je het programma gebruikt des te leuker het wordt.
Let op: het kan zelfs verslavend zijn ;-)
Als je geen feeling hebt met computers raadt ik het af, want dat werkt alleen maar frustrerend.

Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden?

Het kan voorkomen dat je op een van de dagen echt niet kunt meedoen, of onverhoopt toch een dag moet missen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdata.