arrow_drop_up arrow_drop_down

CURSUS 3D TEKENEN VOOR DE INTERIEURPROFESSIONAL

LEER IN DRIE DAGDELEN DE BASIS VAN SKETCHUP 

Ben jij interieurontwerper, stylist, architect, tuinarchitect, meubelmaker, makelaar of vastgoedstylist? Dan is het maken van een 3D tekening tegenwoordig een must. Maar met de hand tekenen of met andere ingewikkelde (of juist beperkte) programma's, kost je vaak veel tijd en frustratie.

Je weet dat het ook anders kan. Een professioneel programma waarmee je snel een 3D tekening maakt die écht indruk maakt op jouw opdrachtgever. Maar waar begin je?

Je hoort van collega's dat SketchUp een goed programma is voor het maken van 3D tekeningen, maar ja...

 1. Het programma leren kost erg veel tijd
 2. Je hebt het al eens geprobeerd, maar je komt er niet uit
 3. Waar moet je beginnen om een tekening goed op te bouwen?
 4. Handgemaakte tekeningen zijn toch veel mooier?
 5. Je hebt voor de eerste opzet toch echt wat hulp nodig.

Herkenbaar? Dan is de SketchUp Cursus zeker iets voor jou!


 • Wil jij graag: Mooie 3D tekeningen maken om jouw opdrachtgever beter te kunnen overtuigen?
  Je besteedt veel aandacht aan jouw ontwerp. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het eindresultaat er goed uit ziet. Je wilt jouw opdrachtgever echt kunnen overtuigen met jouw ontwerpen. Dus geen ‘platte’ schets maar levendige en aansprekende 3D tekeningen, met gebruik van jouw eigen texturen en materialen. Minder tijd kwijt zijn aan het tekenen met de hand? Je tijd is kostbaar en die wil je graag zo efficiënt mogelijk benutten. Met de hand tekenen kost je echter veel tijd, die je simpelweg niet hebt of beter aan andere zaken kunt besteden. Dat kan veel beter!  

 • Minder tijd kwijt zijn aan het tekenen met de hand?
  Je tijd is kostbaar en die wil je graag zo efficiënt mogelijk benutten. Met de hand tekenen kost je echter veel tijd, die je simpelweg niet hebt of beter aan andere zaken kunt besteden. Dat kan veel beter!

 • Niet alles zelf uit hoeven zoeken?
  De overstap van met de hand tekenen naar een digitaal programma lijkt vaak groot. De mogelijkheden zijn eindeloos en je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe fijn is het dan als iemand je helpt met al deze stappen?


 • Doelgericht aan het werk gaan?
  SketchUp is een perfect programma om het ontwerp dat jij al in je hoofd hebt zitten tot leven te brengen. Doelgericht aan het werk gaan om stap voor stap een overtuigend ontwerp te maken.

Doe dan mee met de SketchUp cursus!

Met een groep van max. 8 personen, ga ik je alles vertellen over SketchUp. Wat je er mee kan, maar vooral hoe je het moet doen!

Bespaar tijd en start met de juiste basis! 
Oftewel een goed begin is het halve werk :-) 

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen zodat je op je eigen tempo kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. 

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en ieder voor zich oefenen.


Na afloop van de cursus weet je:

 • Wat de mogelijkheden zijn van SketchUp
 • Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
 • Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
 • Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
 • Alle tips en tricks van SketchUp
 • Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in SketchUp
 • Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
 • Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.  

CURSUS LOCATIES & AGENDA: 

Dinsdag

4, 11 & 18 December 2018 (Vol)

ROTTERDAM, BROEINEST

€ 370,-

Donderdag

10, 17 & 24 Januari 2019

EINDHOVEN, BROEINEST

370,-

Vrijdag 

1, 8 & 15 Februari

AMSTERDAM, BROEINEST

370,-

Dinsdag

5, 12 & 19 Februari 2019

ROTTERDAM, BROEINEST

370,-

Dinsdag

12, 19 & 26 Maart

ROTTERDAM, BROEINEST

370,-

Donderdag

14, 21 & 28 Maart

NIJMEGEN, C-MORE CONCEPT STORE

370,-

Donderdag

4, 11 & 18 April

EINDHOVEN, BROEINEST

€ 370,-

Vrijdag

10, 17 & 24 Mei

AMSTERDAM, BROEINEST

€ 370,-

Dinsdag

4, 11 & 18 juni

ROTTERDAM, BROEINEST

€ 370,-

De prijs voor de basiscursus is € 370,- excl. btw.

Uiteraard is koffie, thee inbegrepen :-)

Bring your own laptop. Indien je niet in bezit bent van een laptop kan je deze lenen tijdens de cursus voor €15,- (ex. btw)

Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld.

Meer info volgt nadat jij je hebt opgegeven.

BIJ AANMELDING KRIJG JE DE VOLGENDE BONUSSEN

BONUS 1

HET BOEK '3D TEKENEN MET GOOGLE SKETCHUP'

Een super handige tool om thuis nog een keer de les na te lopen.

Hierin staan nog veel meer handige tips & tricks

.Twv € 21,95

BONUS 2

DIGITALE MAP MET COMPONENTEN

Een map met 3D componenten met moderne meubels en materialen. Deze ik heb door de jaren heen verzameld en zelf getekend. Hiermee kan je je 3D model inrichten. Het scheelt je heel veel tijd om zelf te zoeken in het 3D Warehouse. De map bevat onder andere mooie houtstructuren, betonlook, trendy kleuren, design meubels, 3D planten, accessoires en nog veel meer.

Onschatbare waarde!

BONUS 3

2 MAANDEN GRATIS TOEGANG TOT DE ONLINE SKETCHUP COMMUNITY

Naast het volgen de cursus op locatie kan je hier de cursus achteraf ook online bekijken. Je vindt in de community allerlei korte en handige instructie video's, gratis ebooks, antwoorden op meest gestelde vragen en vastlopers. Praat hier met collega's waar je op vastloopt, wat jouw tips zijn en kijk hoe anderen het doen. Leer van elkaar. (Vanaf januari 2019)

Al jaren wil ik een cursus Sketch-up doen. Het kwam er nooit van en het leek met ook te moeilijk eigenlijk! Nu dan toch begonnen! Marian legt duidelijk èn geduldig uit. Het leuke is dat Marian zelf heel actief is als interieurarchitect waardoor je ook ziet wat er echt mogelijk is en voorbeelden uit de praktijk gegeven worden! Wat zij kan met Sketch-up is een toekomstdroom maar door veel slimme handgrepen kom je na 3 ochtenden al heel ver en is er een flinke basis gelegd waardoor je eigenlijk gelijk al je opdrachtgevers van een mooie tekening kunt voorzien!

Mikée Westerling - 

Interieurarchitect

"Ondanks mijn kennis van diverse Adobe programma's is de Sketchup 3D tekencursus echt een toevoeging. Onmisbaar voor iedereen in het interieur vak. De cursus zelf is toegankelijk en voor elk niveau interessant. Je merkt dat Marian erg gepassioneerd is en ontzettend veel van Sketchup weet!"Christel Harbrink -

Marketing assistent

Marian, een ware sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in sketchup je eigen te maken.

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketch up boek (bijbel J) zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken.

Kortom, meer dan de moeite waard!

Carlein Kieboom -

Hoofdredactrice VT Wonen

OVER MARIAN

Marian van Olst geeft inmiddels ruim acht jaar SketchUp cursussen op verschillende locaties in Nederland. Als interieurarchitect werkt ze al tien jaar met SketchUp en ze kent het programma door en door.

Haar rustige maar gedreven houding en duidelijke uitleg zorgen ervoor dat iedereen in staat is zelf met SketchUp te werken. Marian neemt de tijd om iedere klik met de muis, stap voor stap uit te leggen en ervoor te zorgen dat SketchUp ook voor jou geen geheimen meer kent.

Marian is ook schrijfster van het boek '3D tekenen met SketchUp'. Vanaf augustus 2018 ligt de derde editie, vers van de pers, in de winkel.


MEEST GESTELDE VRAGEN


Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus?

Ik demonstreer alles met versie 2018 Pro, maar met versie 2016 en 2017 Make kan je ook gewoon mee doen. Sketchup Make 2017 kan je nog gratis downloaden. Na je aanmelding ontvang je hierover meer informatie.

Ga je naderhand Sketchup proefessioneel gebruiken, dan is het wel zo fair om Sketchup Pro aan te schaffen. 


Moet ik ervaring hebben met computers?

Ja! Je hoeft geen pro te zijn, maar zonder enige computer ervaring wordt het wel wat lastig om het goed bij te houden.


Ik heb geen laptop, kan ik die lenen?

Ja ik heb een Mac laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 15,- voor de drie lessen.


Kan ik ook meedoen als ik geen professional ben?

Waarschijnlijk wel, maar het is goed om van te voren eerst even te overleggen.


Is het programma gemakkelijk aan te leren?

Toen je vroeger leerde fietsen, ging het toch ook met vallen en opstaan? Veel oefenen kan ik alleen maar zeggen. Ook hier geldt, net als vroeger: vallen, opstaan en weer doorgaan. Voor de één gaat dat sneller dan bij de ander, maar hoe vaker je het programma gebruikt des te leuker het wordt.

Let op: het kan zelfs verslavend zijn ;-) Als je geen feeling hebt met computers raadt ik het af, want dat werkt alleen maar frustrerend.


Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden?

Het kan voorkomen dat je op een van de dagen echt niet kunt meedoen, of onverhoopt toch een dag moet missen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdata.