arrow_drop_up arrow_drop_down

Schrijf je in voor de Sketchup Style Challenge​

20 - 23 mei

In deze challenge leer je hoe je een eigen stijl kan creëren in Sketchup!

Waarom de Sketchup Style Challenge?

Na wat uurtjes bezig te zijn geweest met een ontwerp in Sketchup moet je nog even snel die presentatie maken. Je loopt tegen de deadline aan en je hebt bijna geen tijd meer om mooie views te maken. Laat staan de standaard stijl van Sketchup nog 'even' aan te passen. 

Je kan je mooie ontwerp toch niet met dat groene grondvlak en de blauwe lucht uitprinten? Dat is mijn idee, maar ja als je niet beter weet, dan is het je vergeven ;-) Natuurlijk kan je ook mooie renders maken, maar soms is daar de tijd en het budget niet voor. Ik probeer vaak zoveel mogelijk met Sketchup te doen, maar dan wel met mijn eigen sausje erover.

Daarom organiseer ik een challenge! Tijdens de challenge laat ik je heel graag zien hoe je standaard stijlen eenvoudig kan aanpassen. Creëer je eigen stijl! 

Wat gaan we doen?

4 dagen lang breng ik je iedere dag een stap verder om je eigen stijl te kunnen creëren in Sketchup.  Met super veel tips, uitgebreide video-tutorials, neem ik je mee door de wondere wereld van Sketchup Styles. Een soort mini-cursus die je vervolgens een maand lang kan bekijken in de Sketchupplaza community, wanneer en hoe vaak je maar wilt. Daarnaast kan je in de community ook communiceren met de andere deelnemers en vragen stellen. Als kers op de taart geef ik nog een live online training met nog meer handige tips! Ben je heel actief dan maak je ook nog kans op een 1 op 1 training met mij. Tijdens de online training maak ik de winnaar bekend!


 • Standaard stijl aanpassen (mooie witte achtergrond)
 • Lijnweergave uitzetten
 • Stijlen mixen
 • Doorsnedes maken en de stijl aanpassen
 • Stijlen opslaan
 • Stijlen importeren
 • En nog veel meer handige tips over stijlen!!


Bonus voor alle #SketchupStyleChallenge deelnemers

Een maand lang toegang tot de Sketchupplaza community, waar je naast alle tips en video-tutorials van de Sketchup Style Challenge ook de onderstaande content kunt bekijken en downloaden.


 • Sketchup en LayOut templates
 • Handige video tutorials over Sketchup 
 • Communiceer met andere deelnemers via een forum
 • Handige sneltoets lijstjes
 • Ebook met 10 handige Sketchup tips
 • Plattegronden om mee te oefenen


Een live online training met nog veel meer tips over de Sketchup stijlen én je ontvangt na deelname ook nog eens een Ebook met een blauwdruk van de diverse Sketchup stijlen!
Marian is een ware Sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in Sketchup je eigen te maken.

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketch up boek (bijbel ;-) zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken.

Kortom, meer dan de moeite waard!

Carlein Kieboom -

Voormalig Hoofdredactrice VT Wonen

Meest gestelde vragen over de Sketchup Style Challenge

Wat kan ik verwachten van de challenge?

De Sketchup Style Challenge is eigenlijk een soort mini-cursus. Ik ga je doormiddel van tips en video-tips alles vertellen over hoe je de standaardstijlen kan aanpassen. Daarbij zal er veel interactie zijn op social media.

Tot wanneer kan ik de tips in de community bekijken?

Je krijgt een maand lang toegang tot de Sketchupplaza community om daar de mini-cursus terug te kijken.

Wanneer start de challenge precies?

De challenge start op maandag 20 mei met de eerste tip. In totaal ontvang je 4 dagen iedere dag een tip. Met die tips kan je meteen aan de slag door ze toe te passen op je lopende projecten. Op donderdagavond 23 mei om 20:30 uur zal de live online training zijn met nog meer tips en ruimte om vragen te stellen!

Kan ik meedoen als ik nog nooit met Sketchup heb gewerkt?

Een klein beetje basis in de vingers is wel handig, maar je hoeft niet perse gevorderd te zijn!

Hoeveel tijd ben ik er die week mee kwijt?

Dat ligt helemaal aan jezelf! De video tips variëren van 5-15 minuten. Daarna kan je er zelf mee aan de slag. Verslavend is het wel, maar je kan het gelijk toepassen op het project waar je op dat moment mee bezig bent. Dan is het win-win ;-)

Ik word toch niet automatisch betalend lid na een maand?

Nee hoor je wordt na een maand automatisch verwijderd, maar voor we dat doen brengen we jou nog even op de hoogte. Tenzij je lid bent geworden natuurlijk ;-)

Even voorstellen...

Mijn naam is Marian. Interieurarchitectuur is mijn grote passie. Om mijn ontwerpen te visualiseren gebruik ik al meer dan 10 jaar het leukste 3D tekenprogramma dat er is! Ja zo enthousiast ben ik over Sketchup Pro! 


In 2010 gaf ik mijn eerste Sketchup cursus. Eigenlijk een beetje noodgedwongen omdat ik weinig opdrachten had vanwege de crisis. Als eenpitter had ik het toen best zwaar. Ik zag op Linkedin een vraag voorbij komen over Sketchup. Er was blijkbaar behoefte aan een goede praktijk gerichte Sketchup cursus. Ik werkte toen 2 jaar met Sketchup en dacht: 'Ik weet altijd meer dan de beginner!'. Op Linkedin heb ik geroepen dat ik een Sketchup ging geven. Bam! Meteen 10 aanmeldingen en wat was en is het leuk om cursus te geven zeg. Daarna ben ik niet meer gestopt. Ik krijg zoveel voldoening als iedereen blij en tevreden naar huis gaat. Win win dus :-)


Hoe het Sketchuppen mij afging in het begin? Net als bij ieder ander: Oefenen en veel doen, maar ook wel eens frusti. Ja ook ik heb wel eens de neiging gehad om de computer door het raam te gooien!


Daarom wil ik anderen heel graag helpen om  het beste uit het programma te halen! Mijn missie is om iedereen de juiste workflow aan te leren, zodat het je tijd gaat besparen door het zelf uit te zoeken. Je kan er namelijk zoveel gave dingen mee doen. Ik kan en wil niet meer zonder!