Illuminate\Support\Collection Object ( [items:protected] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3299 [faq_list_id] => 451 [question] => Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus? [answer] => Ik demonstreer alles met versie 2019 Pro, maar met versie 2017 of 2018 Pro kan je ook gewoon meedoen. Je moet echter wel in het bezit zijn van de Pro-versie, oftewel een licentie hebben. Zonder licentie is LayOut niet beschikbaar. Bij het downloaden wordt het programma wel geïnstalleerd op je computer, maar niet actief totdat je een licentie code invoert. [position] => 0 [created_at] => 2019-05-08 17:49:59 [updated_at] => 2019-05-08 17:49:59 )[1] => stdClass Object ( [id] => 3300 [faq_list_id] => 451 [question] => Moet ik ervaring hebben met Sketchup? [answer] => Ja! Je hoeft niet heel ver gevorderd te zijn, maar je moet wel ervaring hebben met Sketchup [position] => 2 [created_at] => 2019-05-08 17:53:09 [updated_at] => 2019-05-08 17:58:05 )[2] => stdClass Object ( [id] => 3301 [faq_list_id] => 451 [question] => Ik heb geen laptop, kan ik die lenen? [answer] => Ja ik heb een Mac of Windows laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 10,- voor die dag. Indien je een laptop wil lenen, geef dat dan aan bij de opmerkingen in het aanmeldformulier. [position] => 3 [created_at] => 2019-05-08 17:54:34 [updated_at] => 2019-05-08 17:58:04 )[3] => stdClass Object ( [id] => 3302 [faq_list_id] => 451 [question] => Is het programma gemakkelijk aan te leren? [answer] => Als je Sketchup in de vingers hebt, is de stap naar LayOut relatief klein. Net als bij Sketchup niet moeilijk alleen je moet net even weten hoe ;-) [position] => 4 [created_at] => 2019-05-08 17:55:01 [updated_at] => 2019-05-08 17:58:03 )[4] => stdClass Object ( [id] => 3303 [faq_list_id] => 451 [question] => Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden? [answer] => Het kan voorkomen dat je echt niet kunt meedoen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdag. [position] => 5 [created_at] => 2019-05-08 17:55:26 [updated_at] => 2019-05-08 17:58:01 )[5] => stdClass Object ( [id] => 3304 [faq_list_id] => 451 [question] => Kan ik meedoen met Sketchup Make? [answer] => Nee helaas gaat dat niet, je moet ik het bezig zijn van Sketchup Pro. Oftewel een licentie hebben. Alleen dan is LayOut beschikbaar. [position] => 1 [created_at] => 2019-05-08 17:57:56 [updated_at] => 2019-05-08 17:58:05 )))
arrow_drop_up arrow_drop_down
Layout van Sketchup leren

CURSUS LAYOUT

MAAK SUPER STRAKKE WERKTEKENINGEN VAN JE SKETCHUPMODEL


Geen dure CAD-programma's 

meer nodig.


Je kan er ook moodboards 

mee maken.


Je eigen huisstijl importeren.


LayOut zit in het Sketchup Pro 'pakket'.


Je eigen tekening- stempel maken.


Export naar PDF bestanden.


Met LayOut kan je op schaal printen.


Inclusief diverse standaard templates.


Export naar DWG/DXF

bestanden.

Maak overzichts- en werktekeningen, maar ook moodboards met LayOut.

Het programma is zo veelzijdig. Jammergenoeg weten heel veel mensen dat niet en dat is jammer want LayOut bespaart je tijd en geld!

Het bespaart je geld, omdat je geen dure en geavanceerde programma's hoeft aan te schaffen.

Het bespaart je tijd, omdat je alles vanuit Sketchup en LayOut kan doen. Deze twee (programma's) zijn aan elkaar gelinkt! Een aanpassing in Sketchup en daarna updaten/refreshen in LayOut en de aanpassingen worden daar ook doorgevoerd. Heb je Sketchup geëxporteerd naar een ander programma, dan moet je dus in twee progroamma's de aanpassingen doen. Onhandig...


LayOut zit in het licentie-pakket van Sketchup Pro, dus je betaald er niks extra's voor! Als je Sketchup Pro toch al gebruikt waarom dan ook niet meteen LayOut gebruiken?

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Title of the project

Sub-title of the project
This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Title of the project

Sub-title of the project
This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Title of the project

Sub-title of the project
This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

En dit kan je allemaal nog meer met LauOut:

 • Op schaal printen (1:1, 1:10, 1:20, 1:50, 1:100 etc)
 • Werktekeningen maken.
 • Verschillende bestandstypen importeren zoals; Excel, DWG/DXF, PNG en JPG.
 • Werken met verschillende papierformaten. Een aantal staan standaard in de templates, maar je kan ze ook zelf instellen
 • Op één pagina verschillende SketchUp Scenes laten zien; aanzichten, doorsneden, details, perspectief enzovoort.
 • Moodboards maken, omdat je PNG’s en JPG’s kan importeren.
 • Overzichten maken vanwege excel import. Excel-sheets zijn zelfs in LayOut nog aan te passen.
 • Je eigen stempel (bedrijfs- en tekening informatie) maken, waar je bijvoorbeeld papierformaat, datum, schaal, logo etc. allemaal op kan vermelden en kan aanpassen.
 • Je eigen template creëren voor meerdere papierformaten.
 • Maatlijnen plaatsen en deze naar wens aanpassen in kleur, lettertype enzovoort.
 • Teksten plaatsen en deze naar wens aanpassen.
 • Meerdere pagina's in één document maken; vergelijkbaar met bijvoorbeeld Indesign of Powerpoint.
 • Exporteren naar PDF, JPG, PNG en DWG/DXF-bestanden.
 • En nog veel meer..

Ja ik ben groot fan! Ik was jarenlang een AutoCad gebruiker, maar door het gebruik van Sketchup in combinatie met LayOut is dat niet meer nodig.

Mijn werktekeningen gaan als PDF en/of DWG naar de interieurbouwer en/of aannemer die er mee verder kan.

Ik wil jou heel graag leren wat de handigste workflow is van Sketchup naar LayOut. Een goede voorbereiding in Sketchup is het halve werk in LayOut!

Al 9 jaar Sketchup en LayOut trainer

Mijn naam is Marian van Olst en geef al 9 jaar SketchUp cursussen op verschillende locaties in Nederland. Ik ben interieurontwerper en werk al 11 jaar met Sketchup versus LayOut. Echt elke dag werk ik met plezier met Sketchup.

Sinds 2010 leer ik interieurprofessionals ook alles uit Sketchup en LayOut te halen en hoe je mooie 3D tekeneningen kan maken.

Ik neem de tijd om iedere klik met de muis, stap voor stap uit te leggen en ervoor te zorgen dat SketchUp ook voor jou een super tool wordt om mee te werken.

Ik ben auteur van het boek '3D tekenen met SketchUp'. Vanaf augustus 2018 ligt de derde editie, vers van de pers, in de winkel.

Bij Studio Jet/Sketchupplaza! heb ik mijn eerste stapjes gezet op het pad van 3D tekenen. Best spannend want ik had hier totaal geen ervaring mee.

Maar Marian legt op een hele duidelijke en rustige manier uit hoe het systeem werkt, welke tools je kan gebruiken en hoe je een mooie duidelijke tekening

maakt. Al snel had ik het systeem aardig onder de knie en heb ik nog een vervolgcursus bij haar gevolgd om Sketchup nog beter te doorgronden.

Marian heeft veel kennis van Sketchup en kan dit ook nog op een heldere en prettige manier overbrengen.

Helene Mulder - 

Interieurontwerper

De cursus is praktisch, duidelijk, er is tijd voor persoonlijke aandacht en vragen en direct toepasbaar in de praktijk. Je kunt het je uiteraard ook zelf aanleren, maar uit ervaring weet ik dat het bij de cursussen van Marian gezelliger is en je krijgt net even die tips en trucs waar je veel aan hebt.

Marian Lunsing - 

Interieurontwerper

Marian, een ware Sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in sketchup je eigen te maken.

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketchup boek (bijbel :-) zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken.

Kortom, meer dan de moeite waard!
Carlein Kieboom -

Hoofdredactrice VT Wonen

ONTDEK DE VOORDELEN VAN DE LAYOUT CURSUS

Een goed begin is het halve werk

De basis begint bij Sketchup. Ik laat je zien hoe je je Sketchupmodel het beste opbouwd en doorsneden maakt om daar in LayOut tijd mee te besparen. Iedereen ontvangt dezelfde tekening waar tijdens de cursus mee aan de slag gaan.

Creër je eigen stijl en template

Er is zoveel mogelijk met LayOut, maar ik laat zien hoe je je eigen stijl kan creëren. Aan de hand van diverse voorbeelden, ook van collega's. Daarmee wil ik je inspireren om te doen wat bij je past. Niets is goed of fout.

Inclusief een uitgebreide handout

Wat is er fijner dan thuis een compleet naslagwerk met alle stappen die we tijdens de cursus behandeld hebben. Tijdens de les krijg je heel veel informatie en laat ik je alle mogelijkheden zien. Een geprinte handout met maarliefst 48 pagina's met ruimte voor aantekeningen, krijg je mee naar huis.

Kleine gezellige groep

Wat is er leuker dan een dag met gelijkgestemden een cursus volgen? In een groepje van max. 6 interieurprofessionals krijg jij de aandacht die je nodig hebt. Er ontsaan altijd leuke contacten tussen de cursisten, meteen netwerken dus :-)

Leuke inspirerende omgeving

In het bruisende Zomerhofkwartier vind je Broeinest Rotterdam.

Broeinest is dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. In Broeinest worden producenten, merken en materialen samengebracht om zo – (interieur)architecten en ontwerpers beter te bedienen, begrijpen en bereiken. Baars & Bloemhoff doet dat ook hier niet alleen en werkt samen met een mooie selectie aan partners; Barri & More, Busch-Jaeger, DRT-gietvloeren, Forbo Flooring, Interface, Modular Lighting Instruments, Materia, IVA Office, Nordermöbler & Intercodam.

​In Broeinest Rotterdam kun je werken in onze ‘Biechtstoelen’, afgesloten werkruimtes voor 1 persoon, waardoor je kunt genieten van de dynamiek om je heen maar toch ook echte privacy kunt ervaren.

Naast de Broeiplekken is er binnen Broeinest ook ruimte om aan lange tafels te werken, in een huiskamersetting te zitten óf aan de slag te gaan in één van onze spreekkamers. Een van die spreekkamers gaat de cursus Sketchup plaatsvinden. Een super creatieve omgeving dus. Je kan voor de deur betaald parkeren.

BEKIJK WANNEER DE EERST VOLGENDE LAYOUT CURSUS IS


Dinsdag 2 juli 2019

10 - 16 UUR

BROEINEST ROTTERDAM

240,- (ex. btw)


Dinsdag 5 november 2019

10 - 16 UUR

BROEINEST ROTTERDAM

240,- (ex. btw)

vanaf sept € 260

Uiteraard is koffie en thee inbegrepen :-)

Inclusief lunch bij Broeinest cafe.

Bring your own laptop. Indien je niet in bezit bent van een laptop kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-*

Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld.

* prijzen zijn ex. btw

Meer info volgt nadat jij je hebt opgegeven.

Meest gestelde vragen over de LayOut cursus

Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus?

Ik demonstreer alles met versie 2019 Pro, maar met versie 2017 of 2018 Pro kan je ook gewoon meedoen.
Je moet echter wel in het bezit zijn van de Pro-versie, oftewel een licentie hebben. Zonder licentie is LayOut niet beschikbaar. Bij het downloaden wordt het programma wel geïnstalleerd op je computer, maar niet actief totdat je een licentie code invoert.

Kan ik meedoen met Sketchup Make?

Nee helaas gaat dat niet, je moet ik het bezig zijn van Sketchup Pro. Oftewel een licentie hebben. Alleen dan is LayOut beschikbaar.

Moet ik ervaring hebben met Sketchup?

Ja! Je hoeft niet heel ver gevorderd te zijn, maar je moet wel ervaring hebben met Sketchup

Ik heb geen laptop, kan ik die lenen?

Ja ik heb een Mac of Windows laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 10,- voor die dag. Indien je een laptop wil lenen, geef dat dan aan bij de opmerkingen in het aanmeldformulier.

Is het programma gemakkelijk aan te leren?

Als je Sketchup in de vingers hebt, is de stap naar LayOut relatief klein. Net als bij Sketchup niet moeilijk alleen je moet net even weten hoe ;-)

Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden?

Het kan voorkomen dat je echt niet kunt meedoen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdag.