arrow_drop_up arrow_drop_down

ONLINE SKETCHUP LEREN


Voor interieurprofessionals die op hun eigen tempo 

SketchUp willen leren

Leer op jouw eigen tempo de basis van Sketchup

Het maken van interieurontwerpen in Sketchup is iets wat je kunt leren. Zo zijn er genoeg video’s en tutorials te vinden op het internet. Maar vroeg of laat loop je met vragen die onbeantwoord blijven. De zomerschool van Sketchup Plaza is dé online cursus die je helpt met het maken van 3D tekeningen en ontwerpen.


Tijdelijke zomeractie bij Sketchup Plaza!


Tot en met 26 augustus volg je de online basiscursus voor een extra scherpe prijs. In plaats van €147 betaal je nu slechts €47. Voor dit bedrag krijg je twee maanden onbeperkt toegang tot de basiscursus Sketchup. Als bonus ontvang je gratis het ebook ‘Van Sketchup naar Layout’. Meld je direct aan voor de Sketchup Plaza Summer School


'Ik heb heel veel aan jouw boek gehad, zeker in combinatie met de online Sketchup challenge. Ik heb nu denk ik meer geleerd dan in de gemiddelde basiscursus Sketchup'.
Kenny

'Wat heb ik veel opgestoken van de Sketchup Style Challenge. Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel mogelijk was op het gebied van stijlen'.


Jacco

Zelf aan de slag

Het internet staat vol met tips en tricks om van jou een betere 3D tekenaar te maken. Iedere avond besteed je uren aan het kijken van video’s en het maken van ontwerpen. Je bent al een heel eind gekomen, maar het ontwerp is tóch niet wat je in gedachten had. Want hoe krijg je dat ene component op de juiste plaats, of creëer je de juiste schaduwen?

Herkenbaar?

Veel ontwerpers besluiten om zichzelf Sketchup te leren. Helaas zorgt het gebrek aan sturing en structuur ervoor dat veel cruciale informatie verloren gaat. Zonde, want met Sketchup kun je de mooiste ontwerpen en designs maken als je het programma optimaal benut. Met de online cursus van Sketchup Plaza leer je stap voor stap de juiste basis in Sketchup. Zodat ook jij een complete 3D plattegrond met de juiste kleuren en materialen kunt ontwerpen.

Wat kan je verwachten van de online Sketchup cursus?

Per module (of gereedschap/tool) zijn er korte video's variërend van 5 tot 25 minuten, zodat je zelf kan bepalen welke video's je wilt bekijken!

Ook zijn er handige plattegronden te downloaden waar je mee kan oefenen. 

De cursus is opgedeeld in de volgende modules

Wat is Sketchup?

Wat zijn de verschillen tussen SketchUp Pro, Make en Free? En wat is er nieuw in 2019? Tijdens de basiscursus leer je alle essentiële informatie over het programma.

De basis van Skethup

Vóórdat je een echte SketchUp-pro wordt moet je de basisinstellingen en -functies begrijpen van de 3D-ontwerpen in SketchUp. Een goed begin is het halve werk.

Basis gereedschappen

Na een basis gelegd te hebben, leer je de essentiële functies binnen SketchUp. Gereedschappen die onmisbaar zijn binnen elk type project of ontwerp.

Tekening opzetten van 2D naar 3D

Ook ontdek je hoe je een 2D plattegrond veranderd naar een 3D tekening. Je maakt uitsparingen voor deuren en ramen én leert componenten te plaatsen, zoals bijvoorbeeld meubels, ramen en deuren. 

Tekening bewerken

Nadat je bepaalde onderdelen hebt geplaats is het tijd om je 3D ontwerp aan te gaan passen. Je leert bepaalde materialen te importeren of bewerken én geeft kleur aan het geheel. 

Tekening organiseren

Door te werken met lagen, groepen en componenten leer je tekeningen beter te begrijpen en op te bouwen. Georganiseerde tekeningen zijn onmisbaar in de weg naar SketchUp-professional.

Tekening presenteren

Een georganiseerd werkblad is één, het presenteren van je werk een ander. In de basiscursus SketchUp leer je om verschillende stijlen toe te passen en scenes te maken. Ook leer je hoe je deze scenes kunt printen in hoge resolutie.

Importeren en exporteren

Je werk delen komt tijdens de cursus ook aan bod. Zo leer je hoe je bestanden kunt exporteren in JPG- en PNG-formaat. Daarnaast wordt er aandacht bestaat aan het importeren van werkbare bestanden, zoals DWG en DXF.

Problemen oplossen

Tot slot staat de online cursus SketchUp voor beginners in het teken van vragen en antwoorden. Een interactief samenspel waarin we samen op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken.

Heel fijn om op mijn eigen tempo door de online Sketchup cursus te gaan. Alles wordt rustig en helder uitgelegd. Goed te volgen dus :-)

Marjolein Slangen - Interieurontwerper

Sketchup cursus online summer school

€ 147
€ 47
 • Leer de basis van Sketchup;
 • 2 maanden onbeperkt toegang;
 • Kijk waar en wanneer jij wilt;
 • Leer de basis meteen goed;
 • Toegang tot de Sketchup Plaza Community;
 • Bonus: het ebook: van Sketchup naar LayOut;
 • Geniet t/m 26 augustus van de extra scherpe prijs.


Aanmelden werkt het beste met Chrome-browser

Sketchup cursus online
standaard

-
€ 147
 • Leer de basis van Sketchup;
 • 1 jaar onbeperkt toegang
 • Kijk waar en wanneer jij wilt;
 • Leer de basis meteen goed;
 • Toegang tot de Sketchup Plaza Community;
 • Bonus: het ebook: van Sketchup naar LayOut;
 • Prijs gaat in het najaar omhoog.


Aanmelden werkt het beste met Chrome-browser

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Liever de cursus Layout volgen?

Online cursus LayOut

 • Leer effectief en snel LayOut;
 • Overtuig opdrachtgevers met prachtige presentaties en/of werktekeningen
 • Nu voor maar € 47 >> 2 maanden toegang
 • Download gratis het E-book 'van Sketchup naar LayOut | workflow voor interieurprofessionals'
 • Inclusief handige kant en klaar templates
 • Inclusief toegang tot vragen forum waar je terecht kan met al je vragen
 • Toegang tot de cursus 'Sketchup stijlen'