Wie is SketchUp Plaza?

Sketchup Plaza leert interieurontwerpers driedimensionaal tekenen op simpele manier.

Wij maken het niet moeilijker dan het is!

SketchUp Authorized Training - Marian van Olst

Sketchup Plaza door Marian van Olst 

Marian van Olst helpt al ruim 12 jaar interieurarchitecten, -ontwerpers en stylisten wegwijs in het 3D tekenprogramma SketchUp. Hou je van rust en persoonlijke begeleiding om stap voor stap door het programma heen te klikken en zo alle geheimen te leren kennen? Dan is Sketchup Plaza dé plek om jou SketchUp te leren of je skills te verbeteren.

Over Sketchup Plaza

Hoe het begon:

Ik heb ons aangemeld!’ Het enthousiasme van mijn collega was groot toen ze mij vertelde over een ééndaagse SketchUp cursus. Het was 2008. Ik werkte als freelance interieurontwerper en had op dat moment nog géén idee wat ik echt met dit programma kon doen. Oké, ik ging toch maar gewoon mee. En al snel merkte ik de bruikbaarheid ervan.


Mijn leerschool 

Ondanks de bruikbaarheid duurde het door tijdgebrek even voor ik het programma gebruikte voor een opdracht. De cursus was een goed startpunt, maar uit mijn aantekeningen kon ik niet meer genoeg opmaken. Met behulp van een collega, het lezen van veel boeken en struinen over het internet op zoek naar informatie over SketchUp, kreeg ik uiteindelijk het programma onder de knie. En weet ik nu precies wat de mogelijkheden en valkuilen zijn. 


Van idee tot cursus  

Ik ontdekte ik dat mede collega’s óók SketchUp wilde beheersen. Tijd voor de stoute schoenen. Ik lanceerde mijn eerste SketchUp Cursus. Met een minimale website en géén cursusmateriaal promootte ik mijn idee op LinkedIn en ontving in een korte tijd tien aanmeldingen! Ja, ik moest dus hard aan de slag – maar de eerste cursus was een feit. De kick die deze cursus gaf smaakte naar meer. Inmiddels geef ik al ruim 9 jaar SketchUp trainingen aan collega’s. Het resultaat? Blije cursisten die naar huis gaan met de handvatten om een 3D tekening te maken met SketchUp.  


Dat ik fan ben van SketchUp is vast geen verrassing. Wat ik nog leuker vind is mijn kennis over het programma te delen. Mag ik jou alle ins -en outs leren van dit bijzonder mooie programma? Wél een kleine waarschuwing: het kán verslavend zijn! :)

Waarom ga je niet een boek schrijven?

Met inmiddels een dosis ervaring op zak leek de stap naar het schrijven van een boek klein. Achteraf een kleine inschattingsfout. Het bleek namelijk een hele kluif. Maar het was zo ontzettend tof om te doen en ik ben onwijs blij met het resultaat. Ondertussen ligt de derde editie van het boek: 3D tekenen met SketchUp in de (online) winkels. Neem snel een kijkje!

Feedback van klanten

Marian legt duidelijk èn geduldig uit. Het leuke is dat Marian zelf heel actief is als interieurarchitect waardoor je ook ziet wat er echt mogelijk is en voorbeelden uit de praktijk gegeven worden! Wat zij kan met Sketch-up is een toekomstdroom, maar door veel slimme handgrepen kom je al heel ver en is er een flinke basis gelegd waardoor je eigenlijk gelijk al je opdrachtgevers van een mooie tekening kunt voorzien!
Mikée Westerling- Interieurarchitect
Marian heeft veel kennis van SketchUp en kan dit ook nog op een heldere en prettige manier overbrengen.
Heleen Mulder - Interieurontwerper

Marian is een ware Sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in sketchup je eigen te maken.

  

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketch up boek (bijbel ;-) zodat je zelf direct aan de slag kunt. Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken. Kortom, meer dan de moeite waard!

Carlein Kieboom - 

Voormalig hoofdredactrice van de VT Wonen

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Laten we samen de mogelijkheden van SketchUp optimaal benutten. Er is altijd een programma dat jou past!
SketchUp Authorized Training - Marian van Olst