Sketchup Boeken

Op eigen tempo beter worden in SketchUp en LayOut

3D tekenen met SketchUp - vierde editie

SKETCHUP PAPERBACK

vierde editie

SKETCHUP E-BOOK


3D tekenen met Sketchup

SketchUp is een 3D-tekenprogramma dat inmiddels onwijs populair is bij onder andere: ontwerpers, architecten en stylisten. Zij zoeken vaak naar een alternatief voor prijzige CADtekensoftware, maar hebben wél nog steeds de behoefte aan een veelzijdig én professioneel programma. 

 

Dit boek dient als praktische gids voor zowel amateurs, studenten en professionals die interesse hebben in het maken van 3D-ontwerpen in SketchUp. Eerst maak je kennis met het programma, de menu’s en gereedschappen. Daarna zal je stap-voor-stap aan de slag gaan met het zelf maken van een 3D-ontwerp. 

 

Om jou mee te nemen in het proces bevat het boek meerdere voorbeelden van bijvoorbeeld interieurontwerpen. Je kunt dit boek gebruiken voor SketchUp Make én SketchUp Pro, en is gebaseerd op versie SketchUp 2021 (maar ook geschikt vanaf versie 2017 Make).

 

Je leert door te doen. Download daarom zeker bijbehorend 2D plattegrond en zet deze, met behulp van het boek, om naar een 3D ontwerp. De plattegrond kun je hier downloaden.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

VAN SKETCHUP NAAR LAYOUT

Workflow voor interieurprofessionals

LayOut hoort bij het programma Sketchup Pro en je kunt er fantastische presentaties mee maken. Ik neem je stap voor stap mee in de beste workflow van Sketchup naar LayOut. Het e-book bevat maar liefst 48 pagina's met schermafbeeldingen, uitgebreide uitleg en praktijk voorbeelden. Zo leer je onder andere de volgende onderdelen:

  • Organiseer documenten en maak werktekeningen;
  • Importeer bestandtypen zoals: Excel, DWG/DXF, PNG en JPG;
  • Maak moodboards en importeer ze;
  • Moodboards maken, omdat je PNG’s en JPG’s kan importeren;
  • Je eigen template creëren voor meerdere papierformaten;
  • Maatlijnen plaatsen en deze naar wens aanpassen tot in de diepste details.

Momenteel is het ebook niet meer te bestellen.

Achterin het nieuwe boek: 3D tekenen met SketchUp (vierde editie) vind je een heel uitgebreid en up to date hoofdstuk over LayOut.