3D tekenen met SketchUp

Downloads en video's - vierde editie

Super, dat je met het SketchUp-boek aan de slag gaat!

Misschien start je net met SketchUp of wil je een update van de allerlaatste SketchUp versie 2021! In de vierde editie vind je, zoals in de voorgaande edities  de basis, maar ook een update van alles wat er nieuw is sinds versie 2018. De derde editie is geschreven op versie 2018 en sinds die tijd zijn er verschillende nieuwe functies bijgekomen. 


Sinds 2020 is het werken met Layers verleden tijd, want nu zijn het Tags. Ook Outliner speelt een belangrijkere rol dan voorheen. Daardoor is de workflow naar mijn een idee een stuk aangenamer geworden.

In de vierde editie vertel wat de  handigste workflow is in SketchUp en wat er nieuw is in versie 2021.

Daarnaast is er een heel uitgebreid hoofdstuk over LayOut. Dit programma is alleen actief als je een licentie van SketchUp Pro hebt. LayOut is er om je SketchUp tekeningen nog professioneler te presenteren.

Ben je al gevorderd met LayOut? Lees dan eens dit laatste blog.

Plattegrond & Aanzichten van het boek: 3D-tekenen met SketchUp

Download hier de plattegrond die hoort bij het boek: 3D tekenen met SketchUp’ – 4e editie. 

Met behulp van deze plattegrond kun je vanaf pagina 71 stapsgewijs mee doen met de oefening. Want je leert pas écht iets door het te doen. 

50%
Download de plattegrond

Groepen maken

Op pagina 73 van het boek laat ik zien hoe je een boekenkast kan tekenen. Belangrijk is het maken van groepen, zodat niet alle planken aan elkaar vast blijven 'plakken'.

Download hieronder de PDF met aanzichten en maten en doe mee met de video :-)

Componenten maken

In de  video hierboven laat ik zien hoe je de kast kan opbouwen met groepen, maar eigenlijk is het bij deze kast beter en handiger om componenten te maken. In de video hiernaast laat ik zien waarom en hoe je componenten kan maken.

Plus alvast een klein beetje informatie over Outliner >> hierover vind je meer informatie in het boek op pagina 105.

Meer video's vind je op mijn Youtube kanaal!