Online cursus LayOut basis + interieur

Jouw SketchUp model professioneel presenteren met LayOut!

Deep dive LayOut voor interieurprofessionals!

Je bent interieurprofessional en werkt al met plezier met LayOut, maar je hebt toch het gevoel dat het sneller en beter kan. Of je bent op zoek naar die handigheidjes waardoor je net wat sneller en efficiënter kan werken. Of hoe zet je nou de puntjes op de i bij een werktekening, zodat deze er nog professioneler uit komt te zien!

Allemaal punten waar je op een gegeven moment tegenaan gaat lopen. 

Daarom hebben wij de online cursus LayOut | interieur ontwikkelt met daarin antwoorden op jouw vragen en misschien wel frustraties!

'Marian, een ware Sketchup koningin, weet als geen ander op een hele heldere en enthousiaste manier de basis van het tekenen in sketch up je eigen te maken.

Met concrete voorbeelden en leuke oefeningen benoemd ze alle highlights uit haar allesomvattende geschreven sketchup boek (bijbel :-) zodat je zelf direct aan de slag kunt.

Na de training heb je een vliegende start gemaakt en krijg je meteen zin er verder in te duiken.

Kortom, meer dan de moeite waard!'

Carllein Kieboom - interieurontwerper

'De cursus is praktisch, duidelijk, er is tijd voor persoonlijke aandacht en vragen en direct toepasbaar in de praktijk. Je kunt het je uiteraard ook zelf aanleren, maar uit ervaring weet ik dat het bij de cursussen van Marian gezelliger is en je krijgt net even die tips en trucs waar je veel aan hebt.'

Marian Lunsing - Interieurontwerper

Zelf uitvogelen is zonde van de tijd!

Natuurlijk kan je veel informatie en video's op internet vinden, maar het gaat uiteindelijk sneller als je het direct op de juiste manier leert. Stiekem weet je dat wel natuurlijk ;-) 

Mocht je toch zelf aan de slag gaan of zijn geweest, dan zoek je wellicht toch antwoorden op de volgende vragen:

 • Hoe erop ik een afbeelding naar een andere vorm (rond, afgeronde hoeken etc.)? 
 • Hoe zorg ik ervoor dat alles mooi aan elkaar lijnt?
 • Hoe kan ik snel en efficiënt meerdere pagina's maken, zonder veel aan te hoeven passen?
 • Hoe kan ik een template maken met mijn eigen huisstijl, zodat ik niet iedere keer opnieuw alles moet instellen?

Op al deze vragen krijg je allemaal antwoord in de online cursus! Alle video's staan op de juiste volgorde voor je klaar. Zo leer jij direct de juiste en de snelste werkwijze!

Wat kan je verwachten van de online cursus LayOut basis + interieur?

Diverse voorbeelden met woonhuizen en maatwerk

Je kan diverse workflows bekijken van diverse woonhuizen en maatwerk. Daarin zie je de workflow van SketchUp naar LayOut. Hierin zie je uiteraard ook diverse tips & tricks en dingen waarbij je in SketchUp al rekening kan houden. Een goede voorbereiding in SketchUp is het halve werk in SketchUp. De voordelen zie je ook in de video's weer terug.

Moodboards (deep dive)

In de cursus LayOut | basis leer je hoe je moodboards kan maken, maar bij LayOut | interieur gaan we deep dive en word je geïnspireerd door de vele mogelijkheden en tips & tricks die je kan toepassen bij het maken van een moodboard.

Eigen Scrapbooks maken

Eigen Scrapbooks maken is ontzettend handig en leuk om  te doen! Scrapbooks zijn eigenlijk een soort 2D componenten. Dus van elementen die je vaker gebruikt in je presentatie of werktekening, daar kan je een Scrapbook van maken. Denk bijvoorbeeld aan: lichtsymbolen, elektra symbolen, onderdelen van je huisstijl, kleuren paletten, frames, productoverzichten etc. etc. Bekijk je huidige presentatie maar eens en kijk eens hoeveel 2D onderdelen je vaker gebruikt en steeds weer opnieuw tekent! Zonde, want daar kan je Scrapbooks van maken :-)

LayOut van SketchUp

Eigen templates maken

Hoe maak je een eigen template met Auto-text op verschillende formaten? Maar hoe zet je deze over naar een volgende SketchUp update, want als je deze eenmaal hebt gemaakt is deze template gekoppeld aan de SketchUp versie waarin je op dat moment je template hebt opgeslagen. In de cursus LayOut leer je een template maken, maar hier gaan we net weer even een stapje verder.

Diverse losse handige tips

Dit is een module met losse, handige en diverse LayOut tips, zodat je even snel een losse video kan bekijken als je ergens niet uitkomt of van een bepaald onderwerp meer wilt weten. Ook handig als je niet a la minute iets wilt weten, maar gewoon op de hoogte wilt zijn van alle ins en outs van LayOut.

References

References en wat je daar allemaal over moeten weten! Alles wat je importeert in LayOut is een referentie (gelinkt aan je LayOut) document. Als LayOut de link kwijt is (het pad via Finder/Verkenner) dan wordt deze niet correct weergegeven. Of erger nog, zodra jij een update doet in SketchUp en je gaat dit updaten in LayOut, dan wordt de update niet doorgevoerd als niet het juiste document gelinkt is. In de cursus LayOut | interieur gaan we deed dive met de 'References'.
Heel fijn om op mijn eigen tempo door de online Sketchup cursus te gaan. Alles wordt rustig en helder uitgelegd. Goed te volgen dus :-)
Marjolein Slangen - Interieurontwerper

€397

€ 397

Online cursus LayOut basis + interieur

 • Bekijk de hele cursus online! Kijk waar, wanneer en zo vaak jij wilt!
 • Overtuig jouw opdrachtgever met professionele presentaties
 • Bespaar tijd en geld!
 • Leer de basis meteen goed met heel veel handige tips&tricks
 • Marian is Authorized SketchUp trainer, dus gegarandeerd de juiste aanpak
 • Na het volgen van deze cursus ben jij in staat een professionele werktekening of moodboard te maken.

 • 1 jaar toegang tot de cursus

Extra voordelen van de online cursus 

LayOut | interieur

24/7 toegang tot online leeromgeving.

Inclusief het forum waar je vragen kan stellen over SketchUp, LayOut en Enscape (snel antwoord en bijna 24/7).

Bekijk alle modules op jouw eigen tempo en zo vaak als je wilt.

SketchUp Plaza is een Authorized training center.

Je leert direct de juiste LayOut workflow!

Inclusief allerlei handige oefeningen en downloads.

Voorbeelden van LayOut documenten

LayOut voorbeelden
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
SketchUp Authorized Training - Marian van Olst