Online cursus SketchUp | basis

Leer de basis van SketchUp in één keer goed!

SketchUp Authorized Training - Marian van Olst

Het 'probleem' met 3D-tekenen

Waarom lukt het je niet om de gewenste resultaten zelf te behalen? Dit is begrijpelijk, want de 3D-tekenwereld kan complex lijken. Waar moet je beginnen? Het is als een doolhof van mogelijkheden waarin je kunt verdwalen. Hoe werkt SketchUp eigenlijk, en de kosten lijken vaak een mysterie. Het grootste misverstand is dat SketchUp eenvoudig is, terwijl het in werkelijkheid complexer is dan het lijkt.

Met de online SketchUp cursus van SketchUp Plaza maak je wel in een handomdraai de mooiste 3D-tekeningen. Leer effectief en op je eigen tempo de basisprincipes van het 3D-tekenprogramma SketchUp. De modules zijn gemakkelijk te volgen, waar en wanneer je wilt. Dus ook thuis vanaf de bank. De online basiscursus is ideaal voor startende ontwerpers of experts die een deel van de basis missen. 

'Ik heb heel veel aan jouw boek gehad, zeker in combinatie met de online Sketchup challenge. Ik heb nu denk ik meer geleerd dan in de gemiddelde basiscursus Sketchup'.


Kenny
'Wat heb ik veel opgestoken van de Sketchup Style Challenge. Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel mogelijk was op het gebied van stijlen'.


Jacco
LEER ONLINE SKETCHUP OP JOUW EIGEN TEMPO

Zelf aanrommelen is zonde van de tijd!

Het internet staat vol met tips en tricks om van jou een betere 3D tekenaar te maken. Iedere avond besteed je uren aan het kijken van video’s en het maken van ontwerpen. Je bent al een heel eind gekomen, maar toch heb je nog heel veel vragen.


 • Hoe krijg ik dat ene component op de juiste plaats? 
 • Hoe komt het dat lijnen en vlakken aan elkaar plakken?
 • Hoe importeer ik andere materialen, want de materialen van SketchUp zijn niet mooi genoeg.
 • Hoe creëer ik de juiste schaduwen?
 • Hoe kan ik de stijl aanpassen, want ik wil geen groene ondergrond met een blauwe lucht

Hoor ik hier de frustratie door het scherm?

Veel ontwerpers besluiten om zichzelf SketchUp te leren. Helaas zorgt een 'verkeerde' opbouw in SketchUp voor veel tijdverlies. Het kost meer tijd om achteraf dingen aan te passen, dan meteen de juiste opbouw en workflow. Met de online cursus van SketchUp Plaza leer je stap voor stap de juiste basis in SketchUp. Zodat ook jij een complete 3D plattegrond met de juiste kleuren en materialen kunt ontwerpen. Inclusief heel veel handige tips en tricks die het tekenen zoveel sneller maken!

Wat kan je verwachten van de online cursus SketchUp | basis?

Jij wordt een master in SketchUp

Basisinstellingen

Uiteraard start je met de juiste basisinstellingen. Een goede basis is het halve werk en met het juiste gereedschap werk je sneller en efficiënter. Wat dacht je van zelf sneltoetsen instellingen en de toolbar (gereedschappen) iets verder uitbreiden? Of een beknopte uitleg hoe je het snelste kan navigeren in SketchUp (zoomen, draaien, beeld schuiven etc), als je hier handigheid mee krijgt. Hierdoor ga je ontzettend veel tijd besparen!

Tekentools & Trays

Je gaat alle native (standaard) SketchUp tools leren, hiermee kan je bijna iedere vorm tekenen die je maar wilt. Daarnaast zijn de Trays (vensters) in SketchUp essentieel in SketchUp. Met deze vensters creëer je een razendsnelle workflow in SketchUp. Super belangrijk dus om snel en efficiënt te kunnen werken!

Groepen en Componenten

Groepen en componenten maken is stap 1 van een goede en snelle workflow in SketchUp. Doe je dit niet consequent vanaf het begin, dan ben je verloren. Dan kost aanpassen mega veel tijd en raak je ook gefrustreerd en dat is echt niet nodig met een goede basis over groepen en componenten. Je leert in de basis cursus hoe je goede groepen en componenten maakt. Wanneer een groep en wanneer een component. Hoe je deze het gemakkelijkste kan aanpassen en een bibliotheek maken van de meest gebruikte componenten.
LayOut van SketchUp

Import/Export

Import en export. Hoe krijg je verschillende bestandstypen in SketchUp en hoe eruit? Zoals importeren van andere materialen (texturen) of het importeren van een DWG (AutoCad tekening) of een JPG van Funda bijvoorbeeld.
Exporteren is ook niet geheel onbelangrijk, want hoe exporteer je een JPG/PNG met de gewenste instellingen en waar moet je op letten. Of wat dacht je van een exporteren van een animatie, hoe tof is dat? Uploaden op YouTube en je kan je opdrachtgever maximaal overtuigen!

Eigen template maken

Standaard heeft SketchUp een aantal templates, maar deze hebben instellingen, die jij niet wilt. Een eigen template maken is dus ook een time-saver, want iedere keer alle instellingen 'even' aanpassen...al die 'eventjes' bij elkaar opgeteld is zonde van je tijd. Dus ga je ook leren hoe je een eigen template kan maken.

Problemen oplossen

En nee, SketchUppen gaat niet altijd vlekkeloos (ook bij mij niet). Hoe los je dan problemen op? De meest voorkomende hebben we voor je klaargezet, zodra je vastloopt kan jij de juiste videotutorial bekijken.
Heel fijn om op mijn eigen tempo door de online Sketchup cursus te gaan. Alles wordt rustig en helder uitgelegd. Goed te volgen dus :-)
Marjolein Slangen - Interieurontwerper

Extra voordelen van de online cursus 

SketchUp | basis

24/7 toegang tot online leeromgeving.

Inclusief het forum waar je vragen kan stellen over SketchUp, LayOut en Enscape (snel antwoord en bijna 24/7).

Bekijk alle modules op jouw eigen tempo en zo vaak als je wilt.

SketchUp Plaza is een Authorized training center.

Je leert direct de juiste SketchUp workflow!

Inclusief allerlei handige oefeningen en downloads.

€397

€ 297

Online cursus SketchUp | basis

 • Bekijk de hele cursus online! Kijk waar, wanneer en zo vaak jij wilt!
 • Overtuig jouw opdrachtgever met mooie 3D tekeningen
 • Bespaar tijd en geld! Wel 2 a 3 uur per project tijdswinst, dus reken maar uit!
 • Leer de basis meteen goed
 • Marian is Authorized SketchUp trainer, dus gegarandeerd de juiste aanpak
 • Na het volgen van de cursus ben jij in staat een 3D tekening te maken in SketchUp

 • 1 jaar toegang tot de cursus
SketchUp Authorized Training - Marian van Olst
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Voorbeeld van een SketchUp tekening.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
SKETCHUP TEKENING TER INSPIRATIE
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.