Voorbeeld van SketchUp + Enscape afbeelding

Leer 3D interieurontwerpen met SketchUp als een echte professional!

Online cursus SketchUp | Interieur

SketchUp Authorized Training - Marian van Olst

Echt goed SketchUp leren voor interieurprofessionals!

Ben jij interieurprofessional* en werk jij al met SketchUp, maar mis je de juiste SketchUp skills om professioneel voor de dag te komen? Of vind je SketchUp soms nog te complex of zelfs frustrerend?

Don't worry je bent niet de enige!

Been there, done that. Yep, ook ik heb weleens de neiging gehad om mijn computer het raam uit te gooien (nu niet meer gelukkig).

Als je niet op de juiste manier SketchUp hebt geleerd, dan kan het inderdaad vervelend zijn om een aanpassing te moeten doen of even snel een tweede optie toe te voegen, zonder dat je alles opnieuw hoeft te doen.

Dat kan sneller en efficiënter!

* interieurontwerper, -architect, -stylist, tuin-, of meubelontwerper of meubelmaker.

'Ik heb heel veel aan jouw boek gehad, zeker in combinatie met de online Sketchup challenge. Ik heb nu denk ik meer geleerd dan in de gemiddelde basiscursus Sketchup'.
Kenny
'Wat heb ik veel opgestoken van de Sketchup Style Challenge. Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel mogelijk was op het gebied van stijlen'.


Jacco
LEER ONLINE SKETCHUP OP JOUW EIGEN TEMPO

Zelf aanrommelen is zonde van de tijd!

Het internet staat vol met tips en tricks om van jou een betere 3D tekenaar te maken. Iedere avond besteed je uren aan het kijken van video’s en het maken van ontwerpen. Je bent al een heel eind gekomen, maar toch heb je nog heel veel vragen.


 • Hoe krijg ik dat ene component op de juiste plaats? 
 • Hoe komt het dat lijnen en vlakken aan elkaar plakken?
 • Hoe importeer ik andere materialen, want de materialen van SketchUp zijn niet mooi genoeg.
 • Hoe creëer ik de juiste schaduwen?
 • Hoe kan ik de stijl aanpassen, want ik wil geen groene ondergrond met een blauwe lucht

Hoor ik hier de frustratie door het scherm?

Veel ontwerpers besluiten om zichzelf SketchUp te leren. Helaas zorgt een 'verkeerde' opbouw in SketchUp voor veel tijdverlies. Het kost meer tijd om achteraf dingen aan te passen, dan meteen de juiste opbouw en workflow. Met de online cursus van SketchUp Plaza leer je stap voor stap de juiste basis in SketchUp. Zodat ook jij een complete 3D plattegrond met de juiste kleuren en materialen kunt ontwerpen. Inclusief heel veel handige tips en tricks die het tekenen zoveel sneller maken!

Wat kan je verwachten van de online cursus SketchUp | interieur

SketchUp | Get Organized

In 9 stappen een georganiseerde SketchUp tekening. Alle stappen worden uitgebreid uitgelegd, zodat jij nooit meer moeite hebt met het aanpassen van een SketchUp tekening en altijd efficiënt werkt.


Diverse voorbeelden

Diverse interieur projecten worden volledig van 2D naar 3D opgetrokken en je kan alle stappen volgen. Recht toe rechtaan plattegronden, maar ook met schuine en ronde wanden, verdiepingen en daken. En welke stappen je moet zetten als je in bezit bent van een DWG (AutoCad file).

Meubel en objecten tekenen

Hoe zet je maatwerk meubels op en hoe teken je ronde objecten. Je kan allerlei video's volgen van simpele tafels tot ingewikkelde vazen. Diverse voorbeelden kan je volgen en ook zelf oefenen aan de hand van de PDF's die je kan downloaden.

Lastige elementen

Daken, erkers, deuren, ramen en een zolderverdieping tekenen lastig? Niet na het volgen van de handige video's die hierover voor je klaar staan in de online cursus SketchUp interieur.


Handige extensies

Met de standaard tools van SketchUp kom je een heel eind, maar met extensies kan je soms nog sneller tekenen en worden sommige handelingen in SketchUp een stuk eenvoudiger gemaakt met externe extensies. Je vind hier de meest handige extensies + uitleg!

Mega veel SketchUp tips

Je bent lekker aan het tekenen voor een deadline, maar je komt ergens niet uit. Dan kan je ook korte video tutorials volgen van losse handige SketchUp tips. Na het volgen kan je weer snel verder met je project. Of je bekijkt ze allemaal, zodat je ze allemaal meester wordt :-)

Het perfecte plaatje

Je project helemaal in 3D gezet in SketchUp? Nu nog een mooie presentatie maken voor de opdrachtgever. Je wilt dat het zo mooi mogelijk op papier komt of digitaal wordt vastgelegd. Wij laten je zien hoe je dat kan doen en waar je rekening mee moet houden bij het exporteren.

Animaties maken

Naast het exporteren naar een JPG/PNG is het ook mogelijk om bewegend beeld te maken. Wat dacht je van een toffe animatie exporteren naar een MP4 en deze uploaden naar YouTube, zodat je deze eenvoudig kan delen met de opdrachtgever. Ook hier vertellen we je alles over.

Voorbereiding voor LayOut

Ga jij ook met LayOut werken? Dan is een goede voorbereiding in SketchUp het halve werk. Wij laten je zien hoe je dit het beste kan voorbereiden en waar je op moet letten in SketchUp!


Heel fijn om op mijn eigen tempo door de online Sketchup cursus te gaan. Alles wordt rustig en helder uitgelegd. Goed te volgen dus :-)
Marjolein Slangen - Interieurontwerper

Extra voordelen van de online SketchUp cursus | interieur

24/7 toegang tot de online leeromgeving

24/7 toegang tot online leeromgeving waar en wanneer jij wilt. Note: je hebt wel internetverbinding nodig.

Snel antwoord op je vragen

Inclusief het forum waar je vragen kan stellen over SketchUp, LayOut en Enscape (snel antwoord en bijna 24/7).

Bekijk de modules zo vaak wanneer je wilt

Met een extra scherm naast je computer is het helemaal gemakkelijk. Op het ene scherm SketchUp en op het andere scherm de uitleg, die zo vaak af kan spelen als je wilt of even stoppen, oefenen en weer door.

Authorized training center

SketchUp Plaza is een geautoriseerd training center, dus gegarandeerd de juiste en laatste informatie over SketchUp!

Je leert direct de juiste SketchUp workflow!

Je leert direct de juiste SketchUp workflow, dus geen verloren uurtjes meer of frustratie dat iets niet goed is opgebouwd.

Inclusief allerlei handige oefeningen en downloads

Er staan diverse oefeningen voor je klaar, zodat je direct kan oefenen en niet zelf opdrachten hoeft te bedenken.

€397

€ 297

Online cursus SketchUp | interieur

 • Bekijk de hele cursus online! Kijk waar, wanneer en zo vaak jij wilt!
 • Overtuig jouw opdrachtgever met mooie 3D tekeningen
 • Bespaar tijd en geld! Wel 2 a 3 uur per project tijdswinst, dus reken maar uit!
 • Leer de basis meteen goed
 • Marian is Authorized SketchUp trainer, dus gegarandeerd de juiste aanpak
 • Na het volgen van de cursus ben jij in staat een 3D tekening te maken in SketchUp

 • 1 jaar toegang tot de cursus
SketchUp Authorized Training - Marian van Olst