arrow_drop_up arrow_drop_down

ONLINE CURSUS SKETCHUP BASIS

3D ontwerpen leren maken in SketchUp

Volg de online SketchUp cursus basis

Met de online SketchUp cursus van Sketchup Plaza maak je in een handomdraai de mooiste 3D-tekeningen. Leer snel, effectief en op je eigen tempo de basisprincipes van het 3D-tekenprogramma SketchUp. De modules zijn interactief en makkelijk te volgen, waar en wanneer je wilt. Dus ook thuis vanaf de bank. De online basiscursus is ideaal voor startende ontwerpers of experts die een deel van de basis missen. 

Wat je kunt verwachten van de online basiscursus
van Sketchup Plaza:

Wat is Sketchup?

Wat zijn de verschillen tussen SketchUp Pro, Make en Free? En wat is er nieuw in 2019? Tijdens de basiscursus leer je alle essentiële informatie over het programma.

De basis van Skethup

Vóórdat je een echte SketchUp-pro wordt moet je de basisinstellingen en -functies begrijpen van de 3D-ontwerpen in SketchUp. Een goed begin is het halve werk.

Basis gereedschappen

Na een basis gelegd te hebben, leer je de essentiële functies binnen SketchUp. Gereedschappen die onmisbaar zijn binnen elk type project of ontwerp.

Tekening opzetten van 2D naar 3D

Ook ontdek je hoe je een 2D plattegrond veranderd naar een 3D tekening. Je maakt uitsparingen voor deuren en ramen én leert componenten te plaatsen, zoals bijvoorbeeld meubels, ramen en deuren. 

Tekening bewerken

Nadat je bepaalde onderdelen hebt geplaats is het tijd om je 3D ontwerp aan te gaan passen. Je leert bepaalde materialen te importeren of bewerken én geeft kleur aan het geheel. 

Tekening organiseren

Door te werken met lagen, groepen en componenten leer je tekeningen beter te begrijpen en op te bouwen. Georganiseerde tekeningen zijn onmisbaar in de weg naar SketchUp-professional.

Tekening presenteren

Een georganiseerd werkblad is één, het presenteren van je werk een ander. In de basiscursus SketchUp leer je om verschillende stijlen toe te passen en scenes te maken. Ook leer je hoe je deze scenes kunt printen in hoge resolutie.

Importeren en exporteren

Je werk delen komt tijdens de cursus ook aan bod. Zo leer je hoe je bestanden kunt exporteren in JPG- en PNG-formaat. Daarnaast wordt er aandacht bestaat aan het importeren van werkbare bestanden, zoals DWG en DXF.

Problemen oplossen

Tot slot staat de online cursus SketchUp voor beginners in het teken van vragen en antwoorden. Een interactief samenspel waarin we samen op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken.

Extra voordeel van de online SketchUp cursus

Naast de standaard basiscursus online geniet je óók nog van vele extra’s. Kies je voor een online traject van Sketchup Plaza, dan krijg je toegang tot de onderstaande bonussen:


 • Onbeperkt toegang tot de e-learning omgeving;
 • Bekijk alle modules en volg de cursus op eigen tempo;
 • Stel je vragen in de Sketchup Plaza-community;
 • Toegang tot exclusieve video’s, tutorials en andere documenten;
 • Volg tips en nieuws over SketchUp.

€ 197,

€ 147,-

Online cursus SketchUp basis 

 • Bekijk de hele cursus online! Kijk waar, wanneer en zo vaak jij wilt!
 • Overtuig jouw opdrachtgever met mooie 3D tekeningen
 • Bespaar tijd met deze cursus i.p.v. het zelf uit te vogelen
 • Leer de basis meteen goed
 • 1 jaar toegang tot de cursus
 • Incl. de handige handout: 'van Sketchup naar LayOut | workflow voor interieurprofessionals'.

Meer weten over de online community van Sketchup Plaza?