Tover je SketchUp tekening om naar realistische tekenstijl

Unieke combinatie cursus Sketchup + realistisch tekenen

Tover je Sketchup tekening om naar een mooie realistische getekende tekening. Dit is een samenwerking tussen Sketchuppplaza (Marian) en InteriorSketch (Olga). 

Als interieurprofessional wil je je klant verrassen met een onderscheidend ontwerp en een presentatie in jouw eigen stijl. Met de combinatie van een lineaire SketchUp tekening en een handmatige tekening is mogelijk om warmte en sfeer toe te voegen aan het interieur. Met deze combi-techniek leer je om de SketchUp basis aan te vullen en in te kleuren, waardoor de tekening een eigen karakter krijgt.

Olga zal dieper ingaan op de invloed van kleur, lichtinval en schaduwwerking voor meubels en overige elementen in het interieur.

Marian gaat je online* laten zien hoe je je Sketchuptekening kan omzetten naar een lijntekening zonder materialen. 

De perfecte combinatie dus!


* Aan de hand van video's, die je op je eigen tempo online kan bekijken.


Deze cursus is alleen nog online beschikbaar via Interiorsketch.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

Realistisch tekenen 

Olga gaat je leren hoe je de verschillende tekenmaterialen kan toepassen. Tekenmaterialen zoals: vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal. Maar bovenal wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. Daarnaast natuurlijk hoe je de sfeerbepalende materialen zoals de textuur van stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kan geven!

De voorbereiding in Sketchup

Online kan je alle video's op je eigen tempo bekijken hoe je alles in SketchUp voor kan bereiden. Zowel het maken van een perspectief, maar ook hoe je doorsneden kan maken. Hoe je met Tags (Layers) bepaalde onbelangrijke zaken kan verbergen. En hoe je vervolgens de juiste instellingen doet bij Styles.
Alles om je tekening te kunnen printen en er mee aan de slag kan bij de les van Olga.

"Heldere opbouw, duidelijk en enthousiaste uitleg"


"Ik vond het een hele heldere cursus, veel praktijk en ik heb dan ook veel geleerd!"


"De cursus was erg leerzaam. Binnen een paar lessen veel geleerd over texturen, licht en schaduw en techniek."


"Ik was verbaasd dat ik naar de eerste les zelfstandig een perspectief kan opzetten. En niet alleen ik, maar 6 medecursisten kunnen dat ook."


Diverse cursisten -
Interiorsketch

"Ondanks mijn kennis van diverse Adobe programma's is de Sketchup 3D tekencursus echt een toevoeging. Onmisbaar voor iedereen in het interieur vak. De cursus zelf is toegankelijk en voor elk niveau interessant. Je merkt dat Marian erg gepassioneerd is en ontzettend veel van Sketchup weet!"

Christel Harbrink -

Marketing assistent

Bij Sketchupplaza heb ik mijn eerste stapjes gezet op het pad van 3D tekenen. Best spannend want ik had hier totaal geen ervaring mee.

Maar Marian legt op een hele duidelijke en rustige manier uit hoe het systeem werkt, welke tools je kan gebruiken en hoe je een mooie duidelijke tekening

maakt. Al snel had ik het systeem aardig onder de knie en heb ik nog een vervolgcursus bij haar gevolgd om Sketch Up nog beter te doorgronden.

Marian heeft veel kennis van Sketch Up en kan dit ook nog op een heldere en prettige manier overbrengen.

Helene Mulder -

Interieurontwerper